Smakebit på søndag: Resten av dagen

6473057481_ce462009e6_oSom vanleg på søndagar har Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten eit innlegg der vi kan finne smakebitar frå kva andre bokbloggarar les akkurat no. Eg las ferdig Kirsebærsnø av Ingelin Røssland i går kveld (som eg forøvrig likte veldig godt og har blogga om her), så denne søndags føremiddagen har eg starta på Resten av dagen av Kazuo Ishiguro.

resten av dagen

Resten av dagen handlar om butleren Stevens, som så å seie har gått i arv på lord Darlingtons gods. No har ein amerikanar overteke godset, og han tilbyr Stevens nokre dagar ferie. Etter å ha fått gjentatt tilbodet, og tenkt over dette ei stund, tek Stevens imot og legg ut på ein biltur for å besøke ei tidlegere husholderske på godset, miss Kenton. Eg ser at boka som blei utgitt første gong i 1989 har fått gode kritikkar, og den blir av Cappelen Damm kalla ein moderne klassikar. Boka blei også filmatisert i 1993, med Anthony Hopkins, Emma Thompson og Hugh Grant på rollelista. Smakebiten er fra butlerens refleksjoner rundt den amerikanske godseigaren sin litt annerledes (og forvirrande) måte å behandle tenerskapet.

Uansett hvor pinlig den stunden var for meg, vil jeg ikke antyde at jeg på noen måter klandrer Mr. Farraday, som absolutt ikke er noe uvennlig menneske. Han bedrev ganske sikkert bare en form for spøk som i De forente stater bare er et tegn på god og vennlig forståelse mellom arbeidsgiver og arbeidstager, noe man hengir seg til som et hyggelig tidsfordriv. (s. 19)

Eg har ikkje sett filmen The remains of the Day, eller bitt meg merke i denne boka før, men eg har lese ei anna bok av denne forfattaren som eg var veldig begeistra for; Gå aldri fra meg. Eg har ikkje blogga om boka sjølv, men den blei nyleg omtala på bloggen til siljeblomst. Kan anbefale den på det sterkaste, og håper at også Resten av dagen lever opp til forventningane mine!

About Frøken Vims

Lærar & vestlending. Fotballmamma. Vimsekopp. Periodelesehest og periodebloggar. Glad i å lese fantasy og science fiction, morsomme bøker og romantiske bøker, serier og Nobelprisvinnarar, feelgoodbøker eller tåreperser. Til og med krim ein sjeldan gong. Les barne- og ungdomsbøker med egne barn og med elevane mine. Kan kontaktast på vims@live.no
Dette innlegget vart posta under Musikk, film og TV, Roman og merkt , , , , , , . Bokmerk permalenkja.

24 Responses to Smakebit på søndag: Resten av dagen

 1. Tack för smakbiten!

 2. Denne boken og filmen ble jeg veldig nysgjerrig på, så tusen takk for tips. Har ikke hørt om denne forfatteren før så det skal bli spennende å sjekke ut. Ha en fin søndag:)

 3. Åslaug seier:

  Takk for tipset.- Noterer meg herved boka, som virker både interessant og god. Og filmen ser jeg gjerne.

 4. Isabella seier:

  Takk for smakebiten! Virker som en god bok:)
  Ønsker deg en fin søndag!:)

 5. Monika seier:

  Jag blev nyfiken på Kazuo Ishiguro när jag såg filmen Never let me go, som bygger på hans bok. Filmen var i alla fall väldigt bra 🙂

 6. Melusine seier:

  Da jeg leste teksten over bildet synes jeg det var noe kjent med tittelen, og så skjønte jeg jo at at jeg har sett filmen. Den var veldig bra, så boken er sikkert det også 🙂

 7. astridterese seier:

  Det hørtes ut som en fin bok. Og jeg ble nysgjerrig på filmen Den skal jeg prøve å få sett 🙂 Ha en fin søndag!

 8. Marika seier:

  Tack för smakbiten! Jag tyckte också om Never let me go, och vill gärna läsa den här någon gång.

 9. Hm. filmen känns bekant på något sätt!
  Tack för smakbiten

 10. Jag läste den här för ett tag sedan och var inte så förtjust. Då gillade jag Never Let Me Go och Nocturnes bättre 🙂

  Tack för smakbiten!

 11. Anita Ness seier:

  Rekker jeg ikke å lese alle bøkene jeg har lyst på, ser jeg ia i alle fall filmene når jeg får anledning.. Takk for tipset.:)

 12. stjernekast seier:

  Åå, jeg liker smakebiten: tusen takk! Boka ser riktig så bra ut! Skal gå og lese om filmen på Imdb med en gang.

 13. Tilbakeping: Topp ti-liste: Bøker som handlar om reising | Draumeverda

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s