Boka på vent: En vannmelon, en fisk og en bibel.

vannmelonHeilt tilfeldig så kom eg over denne boka på Rema 1000 (ikkje akkurat staden eg pleier å kjøpe bøker…), og oppdaga at historia går føre seg på Kypros i perioden rundt den tyrkiske invasjonen i nord-Kypros. Sidan vi skal ei veke til Kypros snart så tenkte eg det kunne vere ein grei måte å sette seg litt inn i historia rundt delinga av øya i ein tyrkisk og ein gresk del. Forfattaren, Christy Lefteri, er av kypriotisk familie og har vakse opp i London.

Forlaget sin omtale:  I juli 1974 invaderer den tyrkiske hæren landsbyen Kyrenia på Kypros. For mange betyr dette at livet i sin hittil kjente form er over. Men for noen er det en sjanse til å begynne å leve igjen. Koki, en ung landsbyjente som er fryktet og hatet av naboene for sitt oppsiktsvekkende røde hår, har levd hele sitt liv i en slags skyggetilværelse. Men da hun blir holdt som fange sammen med de andre kvinnene i Kyrenia, kan hun endelig snakke med dem som en likeverdig. Hun forteller sin historie om en sommer for lenge siden. Om den unge, tyrkiske skomakeren som kom til landsbyen og tok hjertet hennes med seg da han plutselig reiste. Berker Adem er tyrkisk soldat, og for ham blir invasjonen av hans tidligere hjemsted en mulighet til å oppsøke kvinnen han alltid har elsket. I ly av mørket gjennomsøker han hvert hus og hver sti etter et glimt av røde hårlokker …

Har juksa litt og starta såvidt på boka i dag… Forventer ikkje den største litterære opplevelsen, men satsar på at dette er ei lettlest sommerbok som også kan gje meg litt innsikt i forhistoria til mange kypriotar. Det er alltid spennande å lese noko om eller frå staden ein skal på ferie til:)

For å lese om fleire bøker på vent så besøk Beathe sin blogg!NY_BOKEN_P_VENT_logo_med_ram

Advertisements

About Frøken Vims

Lærar & vestlending. Fotballmamma. Vimsekopp. Periodelesehest og periodebloggar. Glad i å lese fantasy og science fiction, morsomme bøker og romantiske bøker, serier og Nobelprisvinnarar, feelgoodbøker eller tåreperser. Til og med krim ein sjeldan gong. Les barne- og ungdomsbøker med egne barn og med elevane mine. Kan kontaktast på vims@live.no
Dette innlegget vart posta under Boka på vent, Reise, Roman og merkt , , , . Bokmerk permalenkja.

7 Responses to Boka på vent: En vannmelon, en fisk og en bibel.

 1. Berit seier:

  Leste denne da den var ny, og jeg likte historien veldig godt!
  Husker ikke så mye av den nå, men sånn er det vel med mange bøker; easy comes, easy goes- og likevelhadde man en fin leseopplevelse ;o)

 2. Har også lest denne og likte den veldig godt. Var på Kypros for noen år tilbake og som du sier det er kjekt å vite litt om historien til det stedet man skal reise til:) Ha en god tur og en god sommer!

 3. Melusine seier:

  Høres ut som en fin måte å bli kjent med historien til stedet du skal 🙂

  • Frøken Vims seier:

   Ja, må innrømme at eg veit lite om forhistoria til delinga av Kypros. Kjekt å sette seg inn det ved å kombinere skjønnlitteratur og meir faktaorienterte kjelder:)

 4. Isabella seier:

  Denne har jeg hørt skal være fin:) Har den også på leselisten:)
  Kos deg med den!:)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s