Boka på vent: Midnattsbarn av Salman Rusdhie

Det er egentlig ganske sjeldan at eg les bøker om igjen. Det skjedde riktignok i fjor då eg las ei av mine favorittbøker på nytt, En fantastisk mann av Marge Piercy, men før det igjen var det mange år sidan sist. Så no er det på tide å ta fram ein gamal favoritt igjen: Midnattsbarn av Salman Rushdie.

midnattsbarn

I samband med Moshonista sin biografisirkel har eg starta å lese Salman Rushdie sine memoarar. Har ikkje lese meir enn 50 sider enda, men godeste Rushdie har allerede frista meg til å lese fleire bøker som han nevner at han har lest i sin barndom/ungdom… Men først og fremst blir eg veldig inspirert til å lese igjen Rushdie sine egne bøker, og då spesielt Midnattsbarn og Sataniske vers. Midnattsbarn var den første boka av Rushdie eg las, men det er sikkert 15 år sidan no, og eg må innrømme at eg ikkje hugsar så mykje av den (anna enn at eg likte den godt)… Gler meg til eit gjensyn med «Den store romanen om India», som forøvrig fekk Bookerprisen då den kom ut i 1981. NRK litteratur skreiv i 2009 dette om kva som gjer denne romanen spesiell:

Den er rett og slett en drivende godt skrevet, lynende intelligent beskrevet, fargerikt og frodig tegnet, roman om India etter 1947. Rushdies evne til å flette sammen de små, tilsynelatende ubetydelige episodene på personplanet sammen med de lange, historiske og politiske linjene, er en bragd i seg selv. Den er magisk-realistisk og full av frekke påstander, utrolige hendelser og bisarre sammenhenger, men som leser er man aldri i tvil om at dette er ”sant”. Med språklig overlegenhet drar han oss inn i historien, og vi lar oss villig forføre. Slik bare forfattere i verdensklasse makter.

Er det rart eg gleder meg med ein slik omtale…? For å lese kva bøker andre bokbloggarar har på vent, og kanskje få nokre gode lesetips, kan du besøke Beathe sin blogg Beathesbokhylle.

Advertisements

About Frøken Vims

Lærar & vestlending. Fotballmamma. Vimsekopp. Periodelesehest og periodebloggar. Glad i å lese fantasy og science fiction, morsomme bøker og romantiske bøker, serier og Nobelprisvinnarar, feelgoodbøker eller tåreperser. Til og med krim ein sjeldan gong. Les barne- og ungdomsbøker med egne barn og med elevane mine. Kan kontaktast på vims@live.no
Dette innlegget vart posta under Boka på vent, Klassikarar, Roman og merkt , , , , . Bokmerk permalenkja.

13 Responses to Boka på vent: Midnattsbarn av Salman Rusdhie

 1. Det er som jeg fikk lyst til å la meg forføre jeg også og ikke det minste rart at du gleder deg til denne. Er lite flink til å lese biografier så helt ypperlig med en «lesesirkel» som tar dette for seg, kanskje det hadde vært noe for meg til neste år… Rusdhie har jeg ikke lest noe av men kunne godt tenkt meg å lese denne og Sataniske vers. Tusen takk for tips!

  • Frøken Vims seier:

   Leser ikkje ofte biografier eg heller, men liker det godt når eg «tvinger» meg sjølv til det. Hadde nok ikkje begynt på denne biografien no hvis ikkje det var for biografisirkelen til Moshonista… Det tar liksom litt lenger tid med biografier, og så er det stort sett alltid ein roman eller tre som eg har enda meir lyst å lese:)

 2. ellengry seier:

  Takk for fint tips, denne vil jeg lese. Leste Sataniske vers da «alle» gjorde det, og så om igjen for noen år siden. Flott forfatter, og spennende tips!

  • Frøken Vims seier:

   Kjekt å høyre:) Eg leste også Sataniske vers då «alle» gjorde det (eller litt etter…). Blir spennande å lese den om igjen etter å ha lest meir om kva Rushdie skriv om boka og sitt forhold til religion.

 3. Anita Ness seier:

  MIdnattsbarn ha r også jeg i hylla, der den har stått i årevis, ulest. Tenker nok å lese den en dag::)

 4. Frøken Vims seier:

  Ja, det samler seg mange gode bøker i hylla etterkvart:) Skulle hatt litt fleire timer i døgnet så vi fekk lest enda fleire av dei;)

 5. Beate seier:

  Usikker på om dette er en bok for meg, men kos deg med den 🙂

 6. Isabella seier:

  Har ikke lest noe av disse bøkene, men er litt nysgjerrig på de når du sier du likte de godt. Noterer de ned, så takk for tips. Høres ut som en fin lesesirkel å være med på, kunne også tenkt meg å lest litt flere biografier. Likte forresten bokomslaget veldig godt også. Ha en fin dag!

  • Frøken Vims seier:

   Fint bokomslag, ja! Aschehoug har gitt ut pocketbøkene i nye, fine utgåver (mi utgåve er ikkje så fin…). Kan anbefale Midnattsbarn hvis du ikkje er opptatt av at alt må vere realistisk, boka er litt magisk realisme-aktig:)

 7. astridterese seier:

  Jeg har ikke lest noe som helt av Rusdhie. Det betyr ikke at jeg ikke mange ganger har tenkt at det burde jeg gjøre 🙂 Det er Sataniske vers som har vært den jeg har tenkt på, men kanskje det blir lettere for meg å ta tak i med en annen bok. Så da havnet Mittnattsbarn på leselisten 🙂

 8. Frøken Vims seier:

  Ja, trur Midnattsbarn kan vere grei å starte med:) Leste at den i 2008 blei kåra til beste romanen som hadde fått Bookerprisen (i forbindelse med 40-årsmarkeringa av prisen). Så då bør den nesten lesast kun av den grunn;)

 9. Amanda seier:

  Jeg har ikke lest noen av disse, men jeg skal skrive det ned så jeg ikke glemmer 😉 Håper du koser deg med den 🙂 Ha en fin dag!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s