Smakebit på søndag: The Allegiant av Veronica Roth

allegiant

Eg klarte ikkje å vente til papirboka kom til ein butikk nær meg (eller på norsk), så for eit par dagar sidan lasta eg ned eboka til Ipaden… Allegiant er tredje og siste bok i Divergent-serien av Veronica Roth. Ja, vi snakker dystopisk YA-trilogi igjen… Dette er tredje serien av dette slaget eg fullfører i 2013 (Uglies og Matched-seriene er dei to første). Og ja, eg må innrømme at det er gøy å lese slike bøker! Sjølv om eg av og til kan bli litt irritert over karakterane og måten historien blir fortalt på, så må eg berre lese vidare!

Eg har snart kome halvvegs i boka. Starten var litt småtrøblete for min del, men no byrjar det å gå seg til. Om du ikkje har lese dei første bøkene i serien, så kan for eksempel lese kor begeistra Bokbloggeir var for Divergent. Eg deler i stor grad begeistringa for bok 1, men var litt meir lunken til bok 2; Insurgent.

Allegiant blir fortalt vekselvis frå Tris og Tobias sin synsvinkel, og i denne smakebiten er det Tobias som betrakter Tris:

I sit down across from her, for a moment watching her sleeping face and thinking of what we agreed, that night in Millennium Park: no more lies. She promised me, and I promised her. And if I don´t tell her about what I heard and saw tonight, I will be going back on that promise. And for what? To protect her? For Nita, a girl I barely know?                                                                               I brush her hair away from her face, gently, so I don´t wake her. She does´t need my protection. She´s strong enough on her own.

Besøk Flukten fra virkeligheten for å lese fleire smakebiter og kanskje få nokre gode lesetips denne søndagen.

 

Advertisements

About Frøken Vims

Lærar & vestlending. Fotballmamma. Vimsekopp. Periodelesehest og periodebloggar. Glad i å lese fantasy og science fiction, morsomme bøker og romantiske bøker, serier og Nobelprisvinnarar, feelgoodbøker eller tåreperser. Til og med krim ein sjeldan gong. Les barne- og ungdomsbøker med egne barn og med elevane mine. Kan kontaktast på vims@live.no
Dette innlegget vart posta under Dystopi, Science fiction, Smakebit på søndag, YA/Ung vaksen og merkt , , . Bokmerk permalenkja.

24 Responses to Smakebit på søndag: The Allegiant av Veronica Roth

 1. CissiG seier:

  Åh vad jag vill ha den NU!!! Tur att jag har god kontakt med bokförlaget och har mailat de =) Härlig smakbit!!
  Kram Cissi

 2. Monika seier:

  Divergent har jag på min läsplatta så jag antar att den kommer att bli läst. Så småningom. Jag har en förmåga att glömma bort böcker som inte syns.

 3. Jag läste del ett i denna serie, tack för smakbiten ur fortsättningen!

 4. Åh, vad avundsjuk jag blir! Jag hade förbokat boken, men av någon anledning så har de inte fått hem böckerna till sitt lager så jag får snällt vänta.

 5. Maken har inhandlat både bok 1 och 2 så den här lär hamna hemma hos oss också…

 6. Ewa K seier:

  Tack för smakbiten och ha en trevlig söndagskväll.

 7. Åh, jeg digget Divergent og må vente lenge både på bok nummer to og tre om jeg skal lese dem på norsk og det vil jeg helst. Her gjelder det å smøre seg med tålmodighet. Tusen takk for smakebiten:-)

  • Frøken Vims seier:

   Diverget var første bok eg har lese på engelsk på fleire år (visste ikkje at den skulle komme på norsk rett etterpå…). Og då kunne eg likegodt fortsette med resten av serien på engelsk… Går glipp av litt småting innomellom føler eg, for eg orker ikkje slå opp ord underveis. Men stort sett er det enkelt og greit språk å lese. Har lyst å lese første boka på norsk også, for å sammenligne leseopplevinga:)

 8. Ingalill seier:

  Men, men, jeg var nettopp inne på amazon, og der påstår de at denne ikke er available før nov 7. Hvilken magisk nettbutikk har du handlet i?

  • Frøken Vims seier:

   Magisk og magisk, det var ikkje meir mystisk enn Ibooks… (magiske Apple, kanskje…?) Syns eg såg at den var i salg frå 24. okt eller noko sånt? Hvis ikkje det var kun USA… (følger godeste Veronica på Twitter, og det var eindel lanseringsgreier denne veka).

 9. Carro seier:

  Kul att få ett avslut på den här serien nu 🙂

 10. Den här ligger och väntar på läsplattan. Har ett par andra böcker jag beöver läsa först bara (biblioteket begränsar ju antalet dagar man har på sig) 😡

 11. Elin seier:

  Jeg har hørt mye spennende om denne serien, har ikke lest den. Men har veldig lyst, selv om dette ikke er vanligvis en sjanger jeg liker. Fin smakebit 🙂

 12. Frøken Vims seier:

  Ja, bra serie på mange måter. Har sine svakheter også, men eg har blitt veldig revet med! Men så liker eg sjangeren også, då;)

 13. Tilbakeping: Oppsummering av leseåret 2013 | Draumeverda

 14. Tilbakeping: Smakebit på søndag: Delirium av Lauren Oliver | Draumeverda

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s