Med bøker i flyttelasset

Det er hardt å flytte i desember! Vanlegvis så er det travelt nok å få familielivet til å gå rundt denne månaden, med diverse juleforberedelser, avslutninger og aktiviteter som ungane gjerne skulle vore med på – i tillegg til travle tider på jobb. No er i alle fall det verste unnagjort; vi er i hus og har i tillegg fått overlevert den gamle rekkehusleiligheten til nye eigarar! Så får det heller vere at ikkje ting er heilt på plass i det «nye» huset enda, og og at julepynten foreløpig er litt sparsommeleg. Julestjerna og adventsstake er i alle fall på plass, og pepperkakehus er satt saman og pynta. Julekort er på veg i posten, og er vi heldige så får vi dei til og med før jul! Bøker har det vore lite tid til siste månaden, men det håper eg å få tatt igjen i romjula:)

Bøker er forøvrig tungt å flytte på, og i følge våre flyttehjelpere så har vi altfor mange bøker… Det har vi sjølvsagt ikkje, og no når vi har flytta frå rekkehus til enebolig så får vi jo større plass til alle bøkene våre også:) Vi har ei stor og god kjellerstue som blir kombinert bibliotek og tv-stue, med fire Billyhyller langs eine kortveggen.

bibliotek

3 av 4 hyller er på plass, foreløpig fylt med ei fin blanding av romanar, biografiar, fagbøker, barnebøker, filmar, cd-er og spel…

I tillegg har vi to Billyhyller med glassskap i stova ved spisebordet, som riktignok også skal inneholde glass, skåler o.l i tillegg til bøker. Eldsteguten har også ei bokhylle på rommet sitt, fylt til randen av teikneserier og bøker. Likevel innser eg at vi ikkje får plass til alt, så det står nokre kasser i boden, der vi også har nokre gamle bokhyller. Så enten må vi sortere og gje vekk litt bøker, eller så må vi ha fleire bokhyller i hus…

bilde1

Når vi pakker opp kassar med bøker så finn eg igjen «glømte» bøker eg ikkje har lese, og nokre av desse har eg lagt i ein bunke på nattbordet – kanskje det er desse bøkene som skal lesast i juleferien? I tillegg til dei eg håper å få til jul, sjølvsagt;) Middlemarch av George Eliot har eg hatt lyst å lese ei stund no, og Tapets barn av Kiran Desai er ein indisk Bookerprisvinner som eg fann latterlig billig for ei stund sidan og berre måtte kjøpe… Fuglane av Tarjei Vesaas er eg faktisk ikkje sikker på om eg har lese, men eg veit at eg starta på den når eg var ganske ung. Isslottet er ei av favorittbøkene mine, så det er verkeleg på tide at eg får lese Fuglane no. Og Bare mjuke pakker av Levi Henriksen må jo nesten lesast i jula?

På ønskelista står forøvrig m.a. Odinsbarn, Havet ved enden av veien, Kråkenes gilde og Bridget Jones. I tillegg har eg lyst å lese Oryx and Crake av Margaret Atwood, men den trur eg skal lånast på biblioteket så eg kan lese den på norsk…  (sidan den ikkje er i salg på norsk lenger, håper Aschehoug kjem med nye opplag av Atwood sine bøker snart!)

Eg gleder meg VELDIG til lang juleferie i år! Håper på god tid til lesing, rydding, familiebesøk, avslapping, TV-serier og skigåing – og kanskje også til og med litt blogging;)

About Frøken Vims

Lærar & vestlending. Fotballmamma. Vimsekopp. Periodelesehest og periodebloggar. Glad i å lese fantasy og science fiction, morsomme bøker og romantiske bøker, serier og Nobelprisvinnarar, feelgoodbøker eller tåreperser. Til og med krim ein sjeldan gong. Les barne- og ungdomsbøker med egne barn og med elevane mine. Kan kontaktast på vims@live.no
Dette innlegget vart posta under Boka på vent, Diverse og merkt , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenkja.

2 Responses to Med bøker i flyttelasset

  1. Åslaug seier:

    Håper du får en god ferie etter flyttesjauen. Høres ut som om du får det bra! God kveld!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s