Smakebit på søndag: Flommens år av Margaret Atwood

flommens år

Flommens år er andre bok i Margaret Atwood sin Maddaddam-trilogi. Eg las første bok, Oryx og Crake, i forrige veke og klarte ikkje å vente med å gå i gang med oppfølgaren… Maddaddam-trilogien er ei dystopisk forteljing, der vi får høyre om ei framtidig verd etter at katastrofa har ramma og berre nokre få menneske har overlevd. Vi får mange tilbakeblikk til tida før katastrofa, til eit samfunn prega av genteknologi, forureining, klasseskilnad og religiøse sekter. Det er på mange måter mørk og dystert, men det er likevel ikkje dystert å lese. I Flommens år følgjer vi andre personar enn det vi gjorde i Oryx og Crake, og får dermed eit anna perspektiv på tida før katastrofa. Det går likevel tråder mellom bøkene og personane i dei, og personer som såvidt blei nevnt i Oryx og Crake dukker opp som sentrale personer i denne boka (og omvendt). Eg liker kanskje denne boka enda betre enn Oryx og Crake, fordi det er eit større sosialt miljø vi får innblikk i og dermed meir sosialt samspel. Det har nok også samanheng med at større deler av historia (så langt som eg har lese til no i alle fall) går føre seg før katastrofa rammar i form av ein smittsom sjukdom.

Smakebiten er henta frå starten av Flommens år:

bildeBesøk Mari sin blogg for å få fleire smakebiter og gode lesetips denne søndagen!

 

About Frøken Vims

Lærar & vestlending. Fotballmamma. Vimsekopp. Periodelesehest og periodebloggar. Glad i å lese fantasy og science fiction, morsomme bøker og romantiske bøker, serier og Nobelprisvinnarar, feelgoodbøker eller tåreperser. Til og med krim ein sjeldan gong. Les barne- og ungdomsbøker med egne barn og med elevane mine. Kan kontaktast på vims@live.no
Dette innlegget vart posta under Dystopi, Science fiction, Smakebit på søndag og merkt , , , , . Bokmerk permalenkja.

19 Responses to Smakebit på søndag: Flommens år av Margaret Atwood

 1. Åh, så fint at du hadde akkurat denne boken med på smakebitene i dag, jeg har denne boken men har slett ikke fått med meg at den var en del trilogi ( så mye for den researchen!) Da er det bare å snu seg rundt og bestille den første boken da. Jeg sikler fremdeles etter å få tak i «Tjenerinnens beretning» og er stadig på leting etter den. Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag 🙂

  • Frøken Vims seier:

   Når eg kjøpte denne i sommer så visste eg heller ikkje at det var andre bok i ein trilogi (det var før eg hadde begynt å lese meg opp på Atwood…). Dessverre er heller ikkje Oryx og Crake i salg på norsk, så derfor har det tatt litt tid før eg fekk somle meg til å låne den på biblioteket (som måtte låne den inn til meg frå eit anna bibliotek…). Eg var på nett i går for å bestille tredje bok; MaddAddam, men jammen ser det ut til at ikkje den er i salg heller… Vi må visst mase litt på Aschehoug om å gje ut meir Atwood på norsk igjen…;)

   • Jeg kom over en nettbokhandel som hadde den( Oryx og Crake) inne, i hvert fall slik det kunne se ut, men jeg gikk ut derifra uten å plukke en med meg så nå er det bare å finne ut hvilken det var igjen. Opplevde å bestille og betale for «Tjenerinnens beretning» for så å finne ut at de ikke hadde den inne likevel 😦 Jeg er glatt med på å mase på forlaget!

   • Frøken Vims seier:

    Gje meg ein lyd om du finn igjen nettbutikken, eg vil gjerne ha Oryx og Crake i bokhylla mi:)
    Då får vi mase litt;)

 2. astridterese seier:

  Jeg begynte på Oryx og Crake men lånetiden på biblioteket gikk ut og jeg måtte levere den tilbake. Den står fremdeles på leselisten, så jeg skal prøve meg på trilogien en gang til 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

 3. Ark,no har både innbundet og pocketutgaven av boken! Jippi!!

 4. Monika seier:

  Nu har du snart övertygat mig om att ge Atwood ännu en chans 🙂 Tack för smakebiten!

  • Frøken Vims seier:

   Håper du gjer det! Eg anbefaler i alle fall dei bøkene eg har lese så langt:) («Tjenerinnens beretning» pluss denne trilogien). Skal prøve meg på fleire Atwood-bøker i løpet av året;)

 5. Jag har ännu inte riktigt förstått det här med dystopier. Ha en fortsatt fin dag.

 6. Tack för smakbiten! Just den här serien har jag inte läst, men en gång i tiden var Atwood min favoritförfattare och jag slukade många böcker av henne.

  • Frøken Vims seier:

   Eg har nettopp oppdaga Atwood, men ho er godt på veg til å bli ein av mine favorittforfattarar:) Kva Atwoodbøker vil du anbefale? Kun «Tjenerinnens beretning» eg har lese bortsett frå denne trilogien, og så har eg planar om å lese Alias Grace seinare i år.

 7. Den här serien ska jag nog läsa någon gång, har läst lite Atwood förr och tyckt om hennes böcker.

 8. Atwood står på läslistan, men börjar (?) nog med The Handmaid´s Tale.

 9. Har lest mye bra om bøkene hennes. Men med den bokmengden som finnes og tida som er til rådighet, er det beinharde bortvalg av bøker. Er også veldig usikker om dystopi er min sjanger etter at jeg leste The Road. God bok, men den ble mørk for meg. Det er som du skriver i en annen kommentar, vi er forskjellige.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s